Så ska julen smaka

Julskinkan började dyka upp på de lite finare svenska julborden för ungefär fyra­hundra år sedan. Först på artonhundra­talet blev den populär bland hela svenska folket, tillsammans med Jenny Nyströms klassiska jultomtar och den trevliga tyska traditionen att klä julgranen. Idag är julskinkan själva symbolen för ett gott svenskt julbord.

Julskinkan, en fortsatt god tradition.

Vinn vassa
knivar till jul

Hur mycket kan du om Julen egentligen, utmana dig själv i nedan frågesport och var med och tävla om chansen att vinna presentkort från knivbrev.se. Perfekt nu när det är dags att skära upp julskinkan. 5 nya vinnare varje vecka.

Hitta rätt bland
alla skinkor

Färsk, rimmad, lättrökt eller färdigkokt? Kärt barn har många namn och när det gäller en så älskad rätt som julskinka, finns det så klart några varianter.

Ugglarps julskinka

Färsk Julskinka

Här har vi julskinka för dig som vill laga allt från grunden. Med en färsk julskinka gör du allt från rimning till griljering själv. Men bered dig på att det tar lite tid & tålamod. Tillagningen är ca. en vecka.
Ugglarps julskinka

Rimmad Julskinka

Här har vi den traditionella julskinkan. En rimmad julskinka är saltad så den håller längre och smakar mer. Återstår bara att koka eller ugns-steka och griljera. Färdigt på runt 5 h, beroende på temperatur och storlek.
Ugglarps julskinka

Rimmad & Lättrökt

En Skånsk tradition. Rimning och rökning är två sätt att få maten att hålla längre och smaka mer. Den här dubbla varianten är särskilt populär i södra och västra Sverige. Färdigt på runt 5 h, beroende på temperatur och storlek.
Ugglarps julskinka

Färdigkokt Julskinka

Hela Sverige favorit och det säkra kortet. För vem vill inte äta julskinka hela December ut. Denna julskinka är både rimmad och kokt, det återstår bara att putsa, griljera i ugn och sedan skiva upp. Färdigt på en halvtimme.
Ugglarps julskinka

Ugglarps en Svensk skinka tillverkad i Skåne

Julskinkan & Prinskorven hittar du hos oss

Vår styrka ligger i vårt breda sortiment. Hela 4 olika typer av julskinka finner du hos samt i flera olika vikter. Självklart erbjuder vi prinskorv också, allt tillverkat i Skåne.