Grillkorv med
senaps crème

Somrig rätt som ger grillkorven en twist. Med svensk färskpotatis, picklad rödlök, hemsaltad gurka och senapscrème.

Ingredienser:
2 pkt Ugglarps tjock grillkorv
Färskpotatis, 4 personer
Persilja

Picklad rödlök:
2 rödlökar
2 dl vatten
1 dl socker
1 dl ättika, 12%

Senapscrème:
3 dl crème fraiche, 34%
3-4 msk grovkornig senap
½ dl hackad persilja
Salt och peppar

Saltgurka:
1 gurka
Salt

Gör så här

  1. Picklad rödlök görs med fördel dagen innan.
    Värm vatten, socker och ättika i en kastrull tills sockret precis löst sig. Skär löken tunt och lägg i en burk tillsammans med socker-lagen. Låt dra, gärna ett dygn innan servering. Den lök som inte går åt kan stå i kylen i drygt en vecka.
  2. Koka färskpotatis enligt anvisning. Innan servering, dela potatisen i halvor.
  3. Vispa crème fraichen i en skål tills den är tjock. Hacka persilja och rör ned i crème fraichen, addera grovkornig senap och rör om. Smaka upp med salt och peppar.
  4. Dela gurkan i grova bitar, strö över salt och låt den stå ca. 30 minuter. Torka av vatten som lagt sig på gurkan.
  5. Tillaga grillkorven, antingen på grillen eller stekpannan.
  6. Servering:
    Lägg upp korv och den delade färskpotatisen på ett fat tillsammans med den picklade löken. Klicka ut senapscrèmen och fördela gurkan. Dekorera med extra persilja.

 

Liknande produkter