Snabb korvgryta med
cabanossys och svamp

Variera maten i din vardag, testa vår snabba korvgryta med Ugglarps cabanossy och svamp.

Ingredienser:
400 g Ugglarps cabanossy
Smör till stekning
1 stor lök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
3 mindre palsternackor
200 g champinjoner
Salt & peppar
1 dl vitt vin
0,5 grönsaksbuljongtärning
2 dl kokbar grädde
2 msk dijonsenap
1 tsk paprikapulver
1 tsk torkad oregano
1 knippe färsk timjan

Servera gärna med potatis eller ris.

Gör så här:

  1. Dela korven i tre bitar och bryn i smör ett par minuter. Hacka lök och vitlök, tillsätt till korven och låt det fräsa några minuter.
  2. Skala morötterna och palsternackorna samt rensa champinjonerna, dela i mindre bitar och lägg ner i grytan. Krydda med salt och peppar.
  3. Tillsätt det vita vinet och den halva buljongtärningen, låt det sjuda en stund.
  4. Häll i grädden, dijonsenapen och samt paprikapulver och oregano. Låt puttra tills rotfrukterna blivit lite mjuka, men fortfarande har sin spänst kvar.
  5. Servera gärna med en god sallad, kokt potatis eller ris. Gott att garnera med färsk timjan.

Liknande produkter